Vikend južnoafricke kuhinje u Adriaticu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ciklus Maistrinih vikenda svjetskih kuhinja nastavlja se u petak i subotu u gradskom hotelu Adriatic južnoafrickom - mješavinom brojnih recepata pristiglih iz Afrike, Europe i Azije, bogatoj raznolikim zacinima, sastojcima i specificnim tehnikama pripreme jela.

Kuharica Priska Thuring ce za predjela pripremati pileca krila s ukuhanim vocem, svinjska rebra sa salatom od kupusa i mrkve te Biltong salatu od sušene govedine. Za glavno jelo gosti ce moci birati izmedu volovog repa s povrcem i grisom, Bobotie, juneceg složenca s tumerik rižom, ukuhanim mangom i ljutom salatom od rajcice, kobasica sa žara s indijskom rižom i slicnim prilogom, Braai miješanog roštilja sa ražnjicima od piletine, janjeceg kotleta i kobasica s grisom i kukuruzom, te Cape Malay, curry od grdobine i kokosa s biryani pecenom rižom.

Za desert ce se posluživati Koeksisters - prženo tijesto u šecerom sirupu, Melktart - pita s kremom od mlijeka, te Cape Town Malva Pudding - peceni puding serviran s karamel umakom.


Podijeli: Facebook Twiter