Vijenci za žrtve s "Viribusa Unitisa"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bacanjem vijenaca u Pulski zaljev na mjestu potonuca broda "Viribus Unitis" predsjednik istoimenog društva mr. Bruno Dobric te predstavnici Grada i Županije u petak su odali pijetet žrtvama najvece pomorske tragedije u Puli koja se dogodila 1. studenoga 1918. godine. U njoj je, prema procjenama, poginulo oko 300 mornara i casnika bivše Carske i kraljevske mornarice zajedno sa zapovjednikom Jankom Vukovicem Podkapelskim.

Dobric je napomenuo da je na mjestu potonuca bila bova, koja je potopljena, a u podmorju se još uvijek nalazi manji dio olupine broda. Vijenci su baceni s broda "Krasnica" Hrvatske ratne mornarice ciji su predstavnici, kao i clanovi društva, prisustvovali komemoraciji koja se organizira vec više od desetljeca.

U povodu obilježavanja blagdana Svih svetih i Dušnog dana vijence su na središnji križ gradskog groblja u petak položili i predstavnici Ministarstva obitelji, branitelja i medugeneracijske solidarnosti, izaslanici MORH-a i MUP-a te predstavnici Grada i udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Sveta misa zadušnica u spomen na poginule hrvatske branitelje održat ce se u crkvi Gospe od Mora u ponedjeljak, 2. studenoga, s pocetkom u 10.30 sati.


Podijeli: Facebook Twiter