Vijenci i svijeće za Dan neovisnosti

Porečki gradonačelnik Edi Štifanić i predsjednik UDVDR-a Miro Sošić zapalili su svijeće (V. HABEREITER)
Porečki gradonačelnik Edi Štifanić i predsjednik UDVDR-a Miro Sošić zapalili su svijeće (V. HABEREITER)

U povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske delegacija Grada Pazina položila je vijenac uz središnji križ na gradskom groblju "Moj mir".

Gradonačelnik Renato Krulčić ovom je prigodom pozvao nazočne da minutom šutnje odaju počast svima koji su se žrtvovali za domovinu u Drugom svjetskom i Domovinskom ratu, ali i onima koji počivaju na ovom groblju.

Polaganjem vijenaca kraj centralnog križa na gradskom groblju u Poreču gradonačelnik Edi Štifanić, predsjednik Gradskog vijeća Adriano Jakus i predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata i Udruge antifašističkih boraca obilježili su Dan hrvatske neovisnosti.

Delegacija je zapalila svijeće i minutom šutnje odala počast svim poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, a novi porečki župnik Rikardo Lekaja vodio je molitvu. Gradonačelnik je podsjetio kako je prije dvadeset i dvije godine Hrvatski sabor jednoglasno donio odluku o raskidu državnopravnih odnosa s ostalim republikama i pokrajinama u SRFJ.

- To su bili dani solidarnosti, poštenja i hrabrosti i upravo solidarnost i poštenje nam trebaju i danas da nas izvuku iz krize u kojoj se nalazimo, rekao je Štifanić.  (M. R., V. H.)     


Podijeli: Facebook Twiter