Vijećnik Bruno Nefat zbog bazena dao ostavku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na društvenim mrežama, u Facebook grupi „Trebamo olimpijski bazen u Puli“, nezavisni gradski vijećnik Bruno Nefat večeras je obznaniuo je da je upravo predao neopozivu ostavku na mjesto vijećnika u Gradskom vijeću Pule. „Sedam godina imao sam želudac svašta odslušati i otrpjeti, ali ono u petak je bilo previše. Kako izvjesno ne postoji mogućnost razumnoga i civiliziranog djelovanja u tom gradskom cirkusu, povukao sam se. Dok Pula ima kneza sa svim ovlastima, Gradsko vijeće bit će samo privjesak, ne i mjesto na kojem se o nečemu odlučuje. Odsad se bavim samo mojom strukom koju mi nitko ne može oduzeti. Ako netko stvarno ima ideju kako napraviti ekonomsku konstrukciju za bazen kakav nam treba, rado ću se pridružiti“, objavio je Nefat.

U telefonskom razgovoru pokušali smo dobiti podrobnije informacije. Nefat nam je potvrdio da je jutros u Pisarnici grada Pule predao je svoju ostavku i stoga se i nije pojavio na sjednici Gradskog vijeća Pule na kojoj se odlučivalo o gradnji bazena.

- Više nemam tolerancije za ovakav način vođenja diskusija. Ipak je tu riječ o dijelu moje struke, a ovakav način rada izvrgava ruglu načela kojima se vodimo u struci. Pokušao sam na fini način utjecati na gradske strukture i već u prosincu predao nadležnoj službi materijal. Tada su mi rekli da će probati utjecati na gradonačelnika i na projektante, ali nitko ništa ne prihvaća. Ponavljam, ovdje nije riječ o nečijim željama, kao što se to često ističe, ovo su realne potrebe i to je posve druga stvar, ustvrdio je Nefat.

Pojasnio je kako je upravo u svom materijalu brojkama pokazao i dokazao da je Puli 50-metarski bazen s jednim pomoćnim nužnost, kao i da se planiraju daljnja povećanja do kojih će neminovno doći.

-Dokazao sam da je moguće, i to upravo sada, graditi takav objekt koji bi bio ujedno i funkcionalan. Direktor Pula sporta Erik Lukšić si svoju projekciju može nabiti na nos. Ne mogu više biti vijećnik, ne mogu više to raditi, tema mi je strukovno bliska i upravo zato sam se potrudio Gradu dati konstruktivni prijedlog, ali ne valja, ne valja jer ne slušaju. E pa onda nemamo što dalje razgovarati. Sve dalje svodi se na šuplje priče, a ja imam previše svog posla da bi gubio vrijeme. Naravno da mi je žao. Ima još godinu dana do isteka ovog mandata i nisam to napravio zato što mi je dosadilo, niti je riječ o egu da moram biti u pravu. Smatrao sam da, ako na papiru pokažem sve odgovore, da će se razgovarati na korektan način, argumetnima, racionalno. Ne mogu biti dio „stručnjaka“ koje su si oni odabrali da bi im povlađivali i rekli što ono žele čuti, iako su i meni rekli 'načelno si u pravu, ali mi to nismo ugradili u proračun'. Dakle, došao je taj trenutak za ostavku, ne želim biti pokriće za ono što se radi s bazenom u gradu Puli, ustvrdio je na Bruno Nefat. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter