Vijecnicima manje, dužnosnicima više

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gradsko vijece je utvrdilo nove naknade za vijecnike, clanove radnih tijela i dužnosnike. Predsjednik vijeca Davorin Flego ce tako sada umjesto 4.500 mjesecno primati 4.000 kuna, dok se njegovoj zamjenici Cinziji Russi Ivancic ta naknada s 2.250 smanjuje na 2.000 kuna.

Naknada vijecnicima za prisustvovanje sjednici s 510 smanjuje se na 500 kuna. Predsjednici radnih tijela vijeca i dalje ce po svakoj sjednici dobivati 340 kuna, koliko iznosi jedna dnevnica, dok ce se njihovi clanovi morati zadovoljiti s pola tog iznosa.

Uvode se i nove naknade. Dva zamjenika gradonacelnika - Marino Budicin i William Uljanic, koji ce svoju funkciju obavljati volonterski - sada ce mjesecno dobivati po 7.200 kuna. Buduci da je u prijašnjem mandatu Budicin obavljao tu funkciju za 3.500 kuna, kao i ostali clanovi poglavarstva, o gradonacelniku Giovanniju Sponzi ovisi hoce li se troškovi izvršnih tijela smanjiti. On naime može imenovati savjetnike, kojima bi mjesecno pripadale po 2.000 kuna, kako je utvrdeno novom odlukom vijeca.

Ostale naknade za vijecnike i dužnosnike ostaju nepromijenjene.


Podijeli: Facebook Twiter