Vijecnici odbili megapovišicu nacelniku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S pet glasova za i šest protiv višnjanski su vijecnici odbili prijedlog o povecanju place opcinskog nacelnika i naknade za rad njegova zamjenika. Ova je tocka dnevnog reda, koja je na prethodnoj sjednici odgodena zbog zahtjeva IDS-ovaca da im se da još malo vremena za razmatranje iznosa naknada ostalim nacelnicima, na posljednjem zasjedanju dovela do nesuglasica u redovima vladajuce koalicije Nezavisne liste Angela Matticha i SDP-a.

Prijedlog o povecanju stigao je od nezavisnih, koji su sugerirali da placa opcinskog nacelnika sa sadašnjih 8.000 kuna poraste na 12 tisuca neto za profesionalno obavljanje dužnosti te da se sukladno tome poveca i naknada njegovu zamjeniku, koji prima upola manje od nacelnika.

"To je veliko povecanje i zakljucili smo da iz gospodarskih razloga nismo za to. Na nacionalnoj se razini place svugdje smanjuju. Usto, opcinski se proracun puni slabije od planiranog. Uzeli smo u obzir aktivnost nacelnika i predlažemo da povecanje zasad bude maksimalno deset posto te da se naknada progresivno povecava tijekom godina", rekao je u ime Kluba vijecnika IDS-a i HSS-a Bruno Radoš.

Predsjednik vijeca Peter Poletti podsjetio je da 17 projekata pokrenutih u cetiri godine nije mala stvar i da nacelnici ostalih opcina primaju placu i od deset tisuca kuna. Nacelnik Angelo Mattich je pak rekao da vijece ne bi trebalo odlucivati o povecanju, nego o utvrdivanju naknade za odredenu funkciju.

"Nisam uzeo rijec da vi sada izglasate povecanje place, nego govorimo o osobi koja odgovara i priprema materijale za razvoj opcine, da biste vi kasnije vidjeli rezultate. Ja sam od srca radio za ovo mjesto i to cu raditi do kraja ovog mandata, bez obzira na placu. Smatram da sam ipak nešto napravio za ovo mjesto", rekao je Mattich, no vijecnici su ostali pri svome mišljenju.


Podijeli: Facebook Twiter