Vijećnici o "slabom" proračunu i dobrim turističkim rezultatima

Najmlađe plesačice rovinjske Roxanne
Najmlađe plesačice rovinjske Roxanne

Nekoliko je puta tijekom ljeta Tinjanština bila izložena udarima olujnog nevremena pa je tinjansko Općinsko vijeće, sastavši se prvi put nakon ljetne pauze, odlučilo formirati tim za popis šteta na javnim površinama i objektima. Nakon što ovaj tim obavi svoj posao, o razmjerima procijenjene štete ovisit će pokretanje daljih procedura njihove eventualne nadoknade, kao i popravaka na oštećenim javnim dobrima.

Vijećnici su odobrili zahtjev Istarskog vodovoda za oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa za predstojeću rekonstrukciju vodovodnog ogranka Jakovici - Bašići. Radovi kreću najesen, a na tom pravcu će se u duljini od nekoliko stotina metara stare vodovodne cijevi zamijeniti novima.

Usvojen je polugodišnji obračun općinskog proračuna s prilično niskim indeksom ostvarenja od svega 13,7 posto. Od 14,853 milijuna kuna planiranih za cijelu godinu, u prvih šest mjeseci ostvareno je svega 2,032 milijuna. Razliku čine veliki iznosi za velike općinske projekte (izgradnja vrtića, energetska obnova škole) koji se planiraju financirati iz europskih i državnih fondova, koji su planirani u proračunu ali natječaji za njih još nisu dovršeni ili ako jesu, još nisu isplaćena sredstva što bi se trebalo dogoditi u drugom dijelu godine.

Vijećnici su usvojili godišnje izvješće o radu pazinskog Crvenog križa, koji na Tinjanštini ima sedam korisnika uključenih u program pomoći u kući. S velikim zadovoljstvom vijećnici su prihvatili i izvješće Turističke zajednice središnje Istre prema kojemu Tinjanština od sve središnje Istre bilježi najveći rast turističkih rezultata po broju dolazaka i noćenja. Kao "šlag" na dobre rezultate turističke sezone, načelnik Goran Hrvatin izvijestio je vijećnike da ovih dana počinje uređenje Centra za posjetitelje Kuća istarskog pršuta, sredstvima potpore Ministarstva turizma. (D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter