Vijećnici Motovuna si smanjili naknade

(snimio M. RIMANIĆ)
(snimio M. RIMANIĆ)

Prisegom Ričarda Labinjana (IDS) otvorena je prva radna sjednica Vijeća općine Motovun sazvana u hitnoj proceduri zbog Odluke o subvencijama poljoprivrednika i ruralnom razvoju za razdoblje 2013.-2015. Ovaj se akt, prema pojašnjenju pročelnice Karmen Grubor, po naputku Ministarstva poljoprivrede i Županije, mora donijeti do 30. lipnja kako bi se postojeće potpore mogle primjenjivati i nakon ulaska Hrvatske u EU. Ukupna visina tih potpora do 2015. u Motovunu iznosit će 530 tisuća kuna.

Slobodan Vugrinec (IDS) već je prigodom prihvaćanje dnevnog reda napomenuo da samo ova točka zadovoljava uvjete hitne procedure, a ostale su uvrštene suprotno poslovniku. Smatra da se potpore ne bi trebale iskazivati zbirno i odnositi samo na Agroudruženje i Fond za razvoj poljoprivrede i agroturizma, jer postoji mogućnost gubitka subvencija za druge korisnike. Pročelnica Grubor odgovorila je da je iznos preuzet iz proračuna i projekcija prethodnog saziva Vijeća.

Prihvaćene su odluke o naknadi troškova vijećnicima i plaći načelnika. Kako je obrazložio predsjednik Vijeća Elvis Linardon, zbog nezavidnog stanja u proračunu vijećnicima, potpredsjedniku i predsjedniku smanjene su naknade. Tako će sada umjesto 1.960 kuna predsjednik primati mjesečnu naknadu od 1.820 kuna, potpredsjednik umjesto 980 kuna primat će 728 kuna, a vijećnici po sjednici 364 umjesto 655 kuna. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter