Vijećnici glasali za obnovu ceste do Gologoričkog Dola

(D. Memedović)
(D. Memedović)

Predviđeni proračun za iduću godinu iznosi 17,4 milijuna kuna potvrdili su gračaški općinski vijećnici na posljednjem zasjedanju vijeća u zgradi Špital.

Uz redovno poslovanje najveći dio sredstava planira se za projekt izgradnje dječjeg vrtića u Gračišću, rekonstrukciju nerazvrstane ceste Lovrići-Bažoni-Brežani-Matkovići-Poldrugovci, "Visitor centar - Katinina kuća", nastavak popločenja starogradske jezgre mjesta, uređenja groblja u Gračišću i Škopljaku te nastavak rekonstrukcije i uređenja škole u Milotskom Brijegu. Vijećnicima je predstavljen "Vodič za građane" u kojem je prezentiran općinski proračun za 2017. godinu po stavkama kako bi se mještanima na jednostavniji, razumljiv i slikovit način prikazalo u što se planiraju utrošiti proračunska sredstva.

Gračaški su vijećnici dali suglasnost za projekt asfaltiranja spomenute ceste Lovrići-Bažoni-Brežani-Matkovići-Poldrugovci-ŽC 5046 koja se planira provesti putem mjere 7 (Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima) Programa ruralnog razvoja, a vrijednost projekta prema projektno-tehničkoj dokumentaciji iznosi tri milijuna kuna. (A. D.)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter