Vijecnici došli - sjednica otkazana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi put se dogodilo da okupljeni clanovi umaškog Gradskog vijeca niti ne zapocnu sjednicu jer nije bilo dovoljno ruku u zraku za prihvacanje dnevnog reda. Sjednica je bila zakazana za ponedjeljak u 18 sati, ali IDS-ovac Daniele Fattor pozvao je da se za dnevni red ne glasuje jer na njemu nije bilo rasprave o prostornom planiranju.

Devet glasova bilo je za sjednicu (Nezavisna lista «Za Umag/Per Umago» gradonacelnika Vilija Bassanesea, HSU, Ladonja, te po jedan SDP-ovac i HDZ-ovac), protiv je bilo sedam IDS-ovaca, a dvoje SDP-ovaca bilo je suzdržano. Za nastavak je nedostajao samo jedan glas.

IDS-ovci su na prethodnim sjednicama tražili raspravu o prostornom planiranju zbog izmjene urbanistickog plana poduzetnicke zone Ungarija u kojoj se, kako se naknadno ispostavilo, na 17 hektara ne može ništa, jer se radi o arheološkom lokalitetu kojeg bi prije bilo kakve gradnje trebalo istražiti. U Ungariji je, medu ostalim, predvidena gradnja novog Podravkinog pogona za preradu rajcica.

- Ne radi se samo o Podravci, nego i o drugim tvrtkama koje su odustale od gradnje svojih pogona jer zona nije prostorno-planski spremna. Stalno se gubi vrijeme - ako sada pocnemo za izradu planova treba najmanje devet do 12 mjeseci. Gospodarstvo je krahiralo, svaki je dan sve gore, a za razvoj grada urbanisticki planovi su osnova ... Presporo se radi, kazao je Fattor, aludirajuci, po tko zna koji put, na gradski odjel za prostorno planiranje.

Prije glasanja gradonacelnik je, objašnjavajuci zašto Ungarija nije na dnevnom redu, kazao da je pet celnih ljudi Podravke bilo u gradskoj upravi prošli tjedan i kazali su da bi se nova tvornica izgradila 2012. Najavio je osnivanje tima koji ce se baviti samo pitanjem Podravke, te da ce se pokušati smanjiti obuhvat plana Ungarije da bi izmjene i dopune išle što brže.


Podijeli: Facebook Twiter