Vijece poput balkanske krcme

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Balkanska krcma na sjednici Gradskog vijeca", reagiranje je pulskog HDZ-a na uvrede koje je vijecnici Lovorki Tomicic uputio Darko Višnjic, direktor Vodovoda. Istaknuvši da je dosad kao gradska i županijska vijecnica sudjelovala u žucnim raspravama, u kojima je ponekad bilo i uvreda, Tomicic je rekla da nikad još nije doživjela ovakve uvrede i klevete, kao i više no neumjesne primjedbe.

- Nakon sjednice Vijeca predala sam zahtjev za odgovorima na moja pitanja u gradsku pisarnicu, ali upit sam adresirala na ruke gradonacelnika Miletica jer ih više ne želim od Vodovoda, rekla je Tomicic.

Opisujuci tijek dogadaja na sjednici Vijeca Tomicic je rekla da je zatražila odgovor na najnormalnija pitanja - iznos oprosta dugova za 2010. godinu, koji iznose 678 tisuca kuna, rebalans plana Vodovoda te izvješce o poslovanju u prvih šest mjeseci ove godine.

- Odgovor koji sam ovog puta dobila bio je nekontrolirani i nekulturni ispad primitivca, covjeka koji je dno dna. Direktor Vodovoda iznio je monstruozne optužbe da me placa Sindikat Istre i Kvarnera i njegov predsjednik Bruno Bulic, što je laž i kleveta. Mene je birao dio gradana na izborima i njih predstavljam u vijecu, a za svoj rad dobivam vijecnicku naknadu (700 kuna). Dužnost mi je i obaveza u njihovo ime pitati i raspravljati, a teze da me netko drugi placa su pakosne i zlobne. Višnjic ocito nema pojma da netko može raditi za opce dobro, što govori o kakvoj se osobi radi, rekla je Tomicic.

Nastavila je s izjavom "o škopljenju prasaca", za koju istice da je osobno ne vrijeda, ali je zato direktor Vodovoda uvrijedio cijelu veterinarsku struku, odnosno jednu skupinu društva. Pojam veterinarstva na nacin na koji ga Višnjic shvaca, rekla je vijecnica HDZ-a, davnih dana ne postoji u Hrvatskoj, no možda on to ne zna jer je napustio zemlju 1992. godine. Medutim, istaknula je Tomicic, nedopustivo je na takav nacin vrijedati struku i jednu skupinu ljudi, po bilo kojoj osnovi.-

Predsjednik vijeca jasno je dao do znanja da je takvo vrijedanje nedopustivo, ucinila je to i kolegica Štok, ali, iako sam zatražila zaštitu, gradonacelnik nijednom rijecju nije zaštitio dignitet Vijeca i vijecnika te to osudio. To govori da Višnjic ima moc i novac te da je zašticen kao licki medvjed. Miletic je postupio suprotno od onog što je trebao, izravno je zaštitio Višnjica. Pozivam gradonacelnika da i sa zakašnjenjem reagira jer ponašanje Višnjica nije primjereno civiliziranom društvu. Ujedno neka razmisli može li takav covjek voditi jedno od najvažnijih gradskih poduzeca kad mu je mjesto u balkanskoj krcmi, rekla je Tomicic.

- Transparentnost poslovanja Grada upravo se pokazuje kroz ovaj slucaj pa se pitamo skriva li se poslovanje Vodovoda jer ta tvrtka financira IDS-ovu kampanju. Prošli direktor Vodovoda, domaci covjek, Istrijan, smijenjen je jer je poslovao pozitivno, a doveden je covjek koji je u Vodovod doveo balkansku krcmu. IDS pokazuje nesposobnost jer zna samo o pršutu, siru, maslinama i vinu, a od tehnoloških stvari i proizvodnje nema ništa, istaknuo je tajnik pulskog ogranka Zrinko Kajfeš.

Nadovezao se Žužic, koji se pita tko je na direktorsko mjesto doveo Višnjica, koji je ranih devedesetih pobjegao iz Hrvatske, što vrijeda branitelje, kao da medu 60 tisuca Puljana nije bilo sposobnog kadra.

- Zbog cega odgovore o poslovanju Vodovoda ne iznese predsjednik njegova Nadzornog odbora Valter Boljuncic, predsjednik pulskog IDS-a i gradski vijecnik, pitali su na koncu HDZ-ovci na presici. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter