Vijeće Oprtlja: Austrijanci ulažu u Sv. Silvestar

Sveti Silvestar (arhiva/E. S.)
Sveti Silvestar (arhiva/E. S.)

Ostvari li se, neovisno o recesiji, inicijativa austrijskog investitora koji namjerava izgraditi mali hotel s četiri zvjezdice u Sv. Silvestru, ukupnog kapaciteta 30 do 40 soba sa svim pratećim, uslužnim i rekreacijskim sadržajima, oprtaljsko područje moglo bi dobiti novi i prestižni hotelski objekt.

Takvu inicijativu podržali su i vijećnici oprtaljskog koji su na sinoćnjem zasjedanju jednoglasno donijeli odluku o izradi detaljnog plana uređenja turističkog punkta Sv. Silvestar.

Austrijski investitor kupio je u Sv. Silvestru oko deset tisuća četvornih metara površine. Prema Prostornom planu uređenja općine Oprtalj, ta je lokacija predviđena kao turistički punkt. S obzirom na to da je za realizaciju tog projekta potrebno prethodno izraditi i donijeti DPU, investitor je iskazao spremnost financirati njegovu izradu.

Na oprtaljskom području već je adaptirano ili pak izgrađeno više luksuznih vila, pa bi hotel upotpunio turističku ponudu.

Vijećnici su sinoć također jednoglasno izglasali odluku o donošenju urbanističkog plana uređenja Šegalini. Ostvari li se privatna inicijativa, u tom bi mjestu trebalo niknuti novo stambeno naselje.

- Donošenje plana je nulti korak prema početku razvoja tog projekta. U idućoj fazi investitor će trebati predložiti idejno rješenje toga naselja i izraditi projektnu te ishoditi svu dokumentaciju, rekao je Krt. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter