Vijeće Motovuna: Kanalizacija diktira proračun

Sjednica Općinskog vijeća Motovuna prije nego što su je napustili IDS-ovi vijećnici
Sjednica Općinskog vijeća Motovuna prije nego što su je napustili IDS-ovi vijećnici

Tri IDS-ova vijećnika napustila su posljednju sjednicu motovunskog Općinskog vijeća, nakon što nije prihvaćena njihov prijedlog da se u dnevni red uvrsti verifikacija mandata Ekrema Močiboba, koji je u Vijeću trebao zamijeniti Ivana Štefanića. Prijedlog nije prihvaćen s obrazloženjem da je zahtjev u općinsku upravu donijet istog dana ujutro, pa ga stručne službe nisu stigle pripremiti za sjednicu Vijeća zbog zauzetosti hitnijim poslom, pripremanjem dokumentacije za natječaj za izgradnju kanalizacije.

Temeljne financijske dokumente Općine Motovun tako je sama donijela većina u Vijeću - vijećnici Nezavisne liste i SDP-a. Ovogodišnji općinski proračun rebalansom je smanjen s 19,902 milijuna kuna na 5,496 milijuna; a proračun za 2014. godinu izglasan je u iznosu od 21,268 milijuna kuna. Razlog ovako drastičnom rebalansu je prebacivanje planiranog kredita za izgradnju kanalizacije, od 11,62 milijuna kuna, iz ove u sljedeću godinu, a za dogodine je planski prebačen i prihod od željene prodaje zgrade bivšeg Doma umirovljenika planiran u iznosu od 3,43 milijuna kuna. Od zanimljivih novosti, u novi je proračun uvršteno 600 tisuća kuna za studiju izgradnje motovunske uspinjače, za što će se sredstva tražiti preko natječaja za izradu projekata Ministarstva turizma.

Vijećnici su, nakon izlaganja direktora komunalnog poduzeća Usluga iz Pazina Dragana Šiprake, izglasali suglasnost da se iz te tvrtke, po sili zakona, izdvoji kanalizacija s pročistačem u novu tvrtku Usluga-odvodnja. Motovun ostaje suvlasnik Usluge, ali će vlasnik Usluga-odvodnje biti samo Grad Pazin budući da se sva kanalizacija i pročistač nalaze na njegovu području.

Na pitanje predsjednika Vijeća Elvisa Linardona o tijeku natječaja za izgradnju kanalizacije, načelnik Tomislav Pahović izvijestio je da nijedna pristigla ponuda nije prihvatljiva pa će se natječaj poništiti i raspisati novi, koji bi se trebao okončati do travnja. (Napisao i snimio D. ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter