Vijeće Medulina: Uredit će se prometnica Kamenjaka

Najesen kreće ekološko uređenje prometnice Kamenjaka (M. ANGELINI)
Najesen kreće ekološko uređenje prometnice Kamenjaka (M. ANGELINI)

Drugim rebalansom ovogodišnjeg  proračuna i proračunskih programa, usvojenima u petak navečer na drugoj sjednici medulinskog Općinskog vijeća, program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture je s planiranih 34 milijuna povećan za nešto više od 15 posto pa iznosi 39,3 milijuna kuna. Za 40 posto povećana je stavka izgradnje prometnica i parkirališta te sad iznosi 19,8 milijuna kuna. Najveće povećanje plana u tom dijelu, s 2,35 na 9,96 milijuna kuna, doživio je kapitalni projekt izgradnje ceste na ulazu u Pomer.

Povećan je i ukupan iznos javnih potreba u obrazovanju za 54 tisuće kuna pa sad iznosi 1,57 milijuna kuna. Općina planira više izdvajati za stipendiranje studenata pa je predviđeni iznos povećan sa 390 na 440 tisuća kuna. Planirani iznos za javne potrebe u sportu povećan je za 66 tisuća kuna te iznosi 1,45 milijuna kuna. Zdravstvo i socijalna skrb dobit će ukupno 1,52 milijun kuna te je sufinanciranje hitne medicinske pomoći s planiranih 50 tisuća naraslo na 120,7 tisuća kuna.       

Vijećnici su dali suglasnost na odluku Upravnog vijeća Javne ustanove Kamenjak kojom je prihvaćena ponuda pazinske tvrtke Zebra za ekološko uređenje makadamske prometnice na zaštićenom području Donjeg Kamenjaka dužine 1.800 metara za iznos od gotovo 713 tisuća kuna. Kako je rekla Vlasta Iveša Mihovilović iz Upravnog vijeća Kamenjaka, radovi se planiraju u rujnu budući da Kamenjakom već cirkulira velik broj posjetitelja. Jednoglasno je prihvaćeno i izvješće o provedbi godišnjeg programa zaštite, očuvanja i promicanja te financijska izvješća JU-a Kamenjak za lanjsku godinu.

Radi usklađenja s propisima EU-a, donesena je odluka o provedbi mjera unaprjeđenja poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja općine Medulin za razdoblje od 2013. do 2015. godine. U tom će razdoblju općina izdvojiti ukupno gotovo 460 tisuća kuna za donacije Fondu za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre, aktivnosti LAG-a, OPG-a, poljoprivrednih zadruga, sadni materijal, edukaciju poljoprivrednika, lovačka društva te prodaju poljoprivrednih proizvoda putem interneta. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter