Vijeće Kanfanara: Iz prve ruke o glampingu

(Arhiva GI)
(Arhiva GI)

Na sinoćnjoj sjednici Vijeća Kanfanara jednoglasno je podržan projekt "Glamping". Ujedno, vijećnici su se usuglasili da se Županiji uputi zahtjev za uvrštenjem projekta u prostorni plan Istarske županije.

Više informacija o budućem luksuznom kampu, koji bi trebao niknuti na području Kanfanara, dala je njegova inicijatorica i direktorica turističke agencije M-G Express, Maria-Gracia Baćac.

- U najkraćim crtama riječ je o luksuznom kampiranju na otvorenom. Sama riječ glamping izvedena je iz riječi glamur i kamping, a zajedno predstavljaju novi i inovativni oblik turizma, koji svoje začetke, barem što se tiče Europe, bilježi posljednjih četiri, pet godina. Što se tiče Hrvatske, takve ponude nema i Kanfanar bi se prvi pozicionirao kao mjesto ekološkog i luksuznog kampiranja, rekla je, među ostalim Baćac te dodala da projekt, vrijedan pet milijuna eura, uključuje i izgradnju restorana, kongresne dvorane i wellnes centra koji bi u mnogočemu trebao donijeti blagodati domaćinima.

- Između ostalog i zapošljavanje 50-ak visokokvalificiranih djelatnika iz ugostiteljsko-turističke i kozmetičarsko-terapeutske branše. Osim toga, u projekt bi se moglo i trebalo uključiti domaće stanovništvo sa svojim poljoprivrednim, autohtonim i ekološkim proizvodima, a mjesta bi bilo i za atraktivne programa iz domene kulture, sporta, pojasnila je Maria-Gracia Baćac odgovorivši i na postavljeno pitanje po kojemu će glamping biti otvoren čitave godine. Naime, kako se moglo čuti, osnovni je cilj na površini od 203.320 četvornih metara katastarske čestice Sošići 621/1 kod Žuntići, ponuditi gostima suživot u prirodi i veliki luksuz na koji su visoko platežni gosti navikli.

Vijećnici su jednoglasno prihvatili operativni i financijski plan komunalnog poduzeća Limska draga d.o.o., kao i smanjen broj članova Nadzornog odbora i visine njihove naknade. Konkretno, s dužnosti članova Nadzornog odbora su razriješeni Armando Čekić, Armando Vičić, Dragomir Marić, Franko Sošić i Štefan Mejak, a imenovani Renato Filić, Franko Sošić i Robert Sošić. Također, dosadašnje novčane naknade od 500 kuna za predsjednika i četiristo za članove smanjuju se za sto kuna.

Glede operativnog i financijskog plana za 2014. godinu, koji je prezentirao direktor Limske drage Dalibor Bastijančić, valja istaknuti i planirani dobitak od oko deset tisuća kuna, koji je u odnosu na prošlu godinu gotovo pa udvostručen. U planu je, naime, prihod od 1.650.318 tisuća kuna, dok na rashodovnoj strani on iznosi oko 1.640 tisuća kuna.

U planu je i nabavka nove opreme, od koje su najskuplji traktor i traktorska kosilica. (N. ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter