Vijece Europe nagradilo Zadar

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijece Europe ovog je tjedna objavilo rezultate programa "Nagrada za najbolje projekte europskih obalnih gradova", a medu nagradenim europskim gradovima je i Zadar, dok su pohvalu za svoje inovativne projekte, medu ostalima, dobili Murter i Bibinje.

Program nagradivanja najboljih upravljackih praksi europskih obalnih gradova provodi centar za reforme lokalnog upravljanja Vijeca Europe u partnerstvu s kongresom lokalnih i regionalnih vlasti, parlamentarnom skupštinom i udrugom lokalnih uprava Velike Britanije.

Njegov je cilj prepoznati i nagraditi lokalne vlasti s inovativnim praksama kojima je cilj preokrenuti nepovoljne gospodarske i društvene trendove s kojima se suocavaju mnoge obalne zajednice te drugim lokalnim vlastima staviti na raspolaganje ta znanja i iskustva.

Na temelju 48 prijava prva je nagrada dodijeljena ukrajinskoj Evpatoriji, zajednicka druga Bournemouthu i Canterburyju u Britaniji, dok trecu nagradu dijele norveški Heroy i Zadar, objavilo je Vijece Europe na svojim internetskim stranicama.


Podijeli: Facebook Twiter