Vijeće Cerovlja: Naknade potrebitima

S Vijeća Cerovlja (M. RIMANIĆ)
S Vijeća Cerovlja (M. RIMANIĆ)

Općinski proračun za iduću godinu u iznosu od 10,2 milijuna jednoglasno su prihvatili vijećnici na svoj posljednjoj ovogodišnjoj sjednici. Najviše, 4,7 milijuna kuna, namijenjeno je za poljoprivredu, gospodarstvo, prostorno planiranje i komunalne poslove. Općina Cerovlje u idućoj godini, za modernizaciju cesta planira osigurati 855 tisuća kuna od IPARD programa, te dva milijuna kuna od strukturnih fondova EU.

Prije negoli je prihvaćen proračun za iduću godinu, ovogodišnji je smanjen za 3,5 milijuna kuna pa tako sada iznosi šest milijuna kuna. Na smanjenje je najviše utjecalo neostvarenje prihoda od programa IPARD 2 namijenjenog modernizaciji nerazvrstanih cesta.     

Vijeće je prihvatilo Odluku o komunalnom redu i Odluku o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, načinu kontrole njihova razmnožavanja, uvjetima i načinu držanja vezanih pasa te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama. Ove odluke na Cerovljanštinu unose novo reguliranje pružanja, ali i korištenja komunalnih usluga, a jedno do njih je i selektivno odlaganje otpada. Općina Cerovlje zasigurno, barem za sada, neće imati vlastitog komunalnog redara, pa će takva osoba svoj posao obavljati za više jedinica lokalne samouprave.

Vijećnici su se, kako je to u Cerovlju već uobičajeno odrekli naknada za sudjelovanje na sjednici, načelnik se odrekao božićnice, a njegov zamjenik Kamenko Opatić odrekao se svoje naknade za prosinac. Sav će novac od naknada biti darovan potrebitima na području Općine Cerovlje. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter