Vijeće: Barbanci dobili dvostruko više turističkih postelja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vijećnici Općine Barban na sinoćnoj su sjednici dali pozitivno mišljenje na konačni izmijenjeni Prijedlog prostornog plana Istarske županije. Dobili smo više turističkih postelja nego što smo ih imali: u novom ih je planu 1.100, umjesto dosadašnjih 500, rekao je načelnik Denis Kontošić. Županijskim je planom za poslovno-proizvodnu djelatnost namijenjen 51 hektar, što je također dovoljno, rekao je načelnik te podsjetio da poslovna zona Krvavci sada ima 30 hektara. Kamenolomi su, na zahtjev Općine, izbačeni iz županijskog PP-a.

Za političke je stranke za 2016. godinu iz općinskog proračuna osigurano ukupno 30 tisuća kuna, od čega svakom članu Vijeća pripada 2.272 kuna, odnosno 2,5 tisuće ukoliko je riječ o podzastupljenom spolu. Najviše sredstava, 13.863 kune pripalo je SDP-u, potom HSS-u (7.045), te po 4.545 kuna IDS-u i HDZ-u. Usvojen je financijski izvještaj o radu Dječjeg vrtića Tratinčica koji je lani ostvario 1,4 milijuna ukupnih prihoda, 14 posto više u odnosu na 2014. Rashodi su iznosili 1,42 milijuna kuna i bili su 9,8 posto veći nego prethodne godine. Najveći rast bilježe rashodi za zaposlene (s 817.767 na 966.014 kuna), i to radi usklađivanja osnovice s osnovicom Općine Barban.

Vijećnici su usvojili odluku o rekonstrukciji krova stare Osnovne škole u Šajinima. Prihvaćeno je i izvješće o stanju civilne zaštite u prošloj godini te utvrđeno da sustav zaštite funkcionira, kao i da Općina raspolaže s dovoljno operativnih snaga civilne zaštite. Usvojen je godišnji plan razvoja sustava civilne zaštite na području Općine za 2016. godinu te usvojene smjernice za organizaciju i sustav zaštite za razdoblje od 2016. do 2019. godine.

Izmijenjena je odluka o koeficijentima za obračun plaća, koji su utvrđeni prema složenosti radnih mjesta ustrojenih Pravilnikom o unutarnjem redu općinskog Jedinstvenog upravnog odjela. Usvojena je odluka o davanju u zakup poslovnog prostora kojom se regulira način i uvjeti pod kojima Općina može davati u zakup vlastite prostore. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter