Viggo Mortensen bio u Puli!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Puli je, tocnije u konobi Dva ferala u Kandlerovoj ulici, ove subote u popodnevnim satima pice u društvu jedne djevojke popio slavni americko-danski glumac Viggo Mortensen, najpoznatiji po ulozi kralja Aragorna u filmskoj trilogiji "Gospodar prstenova", ali i po ulogama u filmovima "Hidalgo", "Savršeno ubojstvo", "Nasilju je kraj" i "Šetnja po Mjesecu".

Konobarica u Dva ferala nije ni primijetila kojeg je slavnog gosta i pratilju na terasi poslužila kavom i cajem sve dok je jedan mladi pulski par nije informirao o kome je rijec. Opušteno im je kazala da je "boli don" i da su njoj svi gosti jednaki.

Kako saznajemo od konobarice, Mortensen je nakon konzumacije sam donio prazne caše na šank. Ona kaže da još nije pogledala niti jedan film iz trilogije "Gospodar prstenova", ali nakon ovog bliskog susreta to ce najvjerojatnije uciniti.

Pojedini su portali objavili vijest proteklog vikenda da je Mortensen viden u Zagrebu, i to u zagrebackom restoranu Stari fijaker, gdje je vecerao s dvije djevojke s kojima je potom, buduci da su svi pušaci, sjeo na terasu i narucio pivo.

Spekulira se da Mortensen snima film u Srbiji i da je blizina Hrvatske razlog posjecivanja Zagreba, a naš je grad posjetio zbog obilaska Arene. To nam potvrduje zaštitar na ulazu u amfiteatar Daniel Damianic koji je prepoznao poznato lice u subotu oko 13, 14 sati pri ulasku u Arenu.

Kad smo ga pitali je li neko poznato svjetsko lice bilo u Areni ovog vikenda (ne želeci spomenuti ime ni profesiju ne bismo li dobili još jednu potvrdu), ovaj nam je zaštitar rekao: "Cekaj, cekaj, pa da, bio je onaj glumac, odmah sam ga prepoznao; to je onaj koji je glumio negativca u filmu s Michaelom Douglasom i Gwyneth Paltrow" (film "Savršeno ubojstvo" iz 1998., op.a.).

"Premda je imao kapu na glavi, uocio sam to lice. Odmah sam htio to reci svom kolegi, ali pomislio sam da možda griješim pa da se ne brukam", kaže Damianic.

Zanimljivo je da je redatelj "Gospodara prstenova" Peter Jackson za ulogu Aragorna prvo na set pozvao Stuarta Townsenda, ali je nakon mjesec dana proba zakljucio da je Townsend premlad te je na snimanje pozvao Mortensena. Inace, prvotno je uloga Aragorna ponudena Danielu Dayu-Lewisu, koji ju je odbio.

Otac Vigga Mortensena je Danac, a majka mu je Amerikanka. Roden je u New Yorku 20. listopada 1958. godine.


Podijeli: Facebook Twiter