Vidoševiću produljen istražni zatvor za dva mjeseca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivšem čelniku Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadanu Vidoševiću danas je za još dva mjeseca produljen istražni zatvor, u kojem je od sredine studenog prošle godine kada je uhićen u aferi Remorker, doznaje se na zagrebačkom Županijskom sudu.

Sutkinja istrage Jadranka Mandušić prihvatila je prijedlog USKOK-a i Vidoševiću ponovno produljila boravak u Remetincu zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Bivša voditeljica HGK-ove Službe za financijsko-računovodstvene poslove Josipa Mladinov, koja je uhićena zajedno s Vidoševićem, u zatvoru ostaje i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, jer je i dalje zaposlena u Komori.

Nekadašnjeg dugogodišnjeg čelnika HGK-a USKOK tereti da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja milijunskih iznosa iz te ustanove.

Akcija Remorker pokrenuta je nakon što je Igor Premilovac priznao da je preko njegove češke tvrtke Remorker, u dogovoru sa Zdenkom Peternel i marketinškim stručnjakom Davorom Komeričkim, fiktivnim ugovorima izvlačio novac iz HGK-a i potom ga u gotovini opranog vraćao u Hrvatsku.

Vidoševića je s cijelim slučajem povezao Komerički, dok Peternel po tvrdnjama svoje obrane nikada nije svjedočila protiv bivšeg šefa.

Izvlačenje milijunskih iznosa iz HGK-a jedan je od krakova afere Remorker, dok drugi krak seže u Hrvatske autoceste, koje su se također našle pod USKOK-ovom istragom.

Istraga je naknadno u nekoliko navrata proširivana, među ostalim i na tvrtku Piramida, a Vidošević je naknadno osumnjičen i da je Komorinim novcem plaćao uknjižbu obiteljske vile i kćerinog stana u Zagrebu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter