Vidošević o uhićenju Peternel: Muž zadnji dozna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidošević izjavio je da je neugodno iznenađen uhićenjem pročelnice njegova ureda Zdenke Peternel zbog sumnje da je sudjelovala u izvlačenju više od 32 milijuna kuna iz Komore, te istaknuo da će u tom slučaju u potpunosti surađivati s nadležnim tijelima.

Upitan je li moguće da ništa nije znao s obzirom da je riječ o njegovoj najbližoj suradnici, Vidošević je kazao da je sve moguće dodajući kako se kaže da "muž zadnji dozna".

"Prema tome, sve je moguće, ali moramo i nešto drugo računati - na temeljno načelo da dok se nekome doista pravomoćno ne dokaže krivnja, ne može ga se smatrati krivim", rekao je Vidošević u kratkoj izjavi novinarima u Bijelom salonu HGK-a.

Ustvrdio je da su u HGK-u svi iznenađeni jer je to "vrlo neugodna situacija za Komoru". Poručio je javnosti i zaposlenicima kuće da u takvim okolnostima moraju raditi više i bolje nego do sada.

Kad je riječ o samom postupku, Vidošević je ustvrdio da će, kao i dosad, u potpunosti surađivati s nadležnim tijelima. "Potpuno smo otvoreni za sve što se traži od nas i bit ćemo maksimalno dostupni i kooperativni", kazao je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter