Vidoševic ne seli u Pulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Buduci predsjednicki kandidat, barem prema napisima mnogih internetskih portala, a sadašnji predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadan Vidoševic još uvijek ne razmišlja o preseljenju u Istru. Naime, Vidoševic je još 1999. kupio 4.116 cetvornih metara tada poljoprivrednog zemljišta u Pješcanoj Uvali, gdje je planirao izgraditi kucu. U tom mu je naumu pomogla Opcina Medulin, usvojivši koncem 2006. prostorni plan u kojem je Vidoševiceva parcela preko noci urbanizirana.

Inace, predsjednik HGK-a je tu parcelu kraj Pule kupio za 18 tisuca eura, odnosno 36 tisuca maraka od Nadežde Saric iz Beograda, a danas se to zemljište procjenjuje na više od milijun eura. No, Vidoševic je oduvijek tvrdio da zemljište nije kupio da bi na njemu zaradio, vec da bi izgradio kucu. Doduše, nije jasno, ako je vec htio graditi kucu, zašto nije kupio gradevinsko zemljište, nego je "riskirao" kupujuci poljoprivrednu parcelu. Zanimljivo je da je Vidoševic, prema rijecima bivšeg medulinskog nacelnika Emila Jukopile, zajedno s predsjednikom Županijske gospodarske komore Šimom Vidulinom 2003. bio u Opcini, gdje se raspitivao o mogucnosti urbanizacije svoje parcele.

"Zemljište sam kupio još 1999. buduci da su me Pula i Istra oduvijek fascinirale. Priroda je prekrasna, more je na dva metra, a i aerodrom je u blizini. Zemljište nisam kupio radi zarade, vec zato što, kada i ako se zemlja urbanizira, namjeravam izgraditi obiteljsku kucu u koju bi se moja obitelj preselila. Sam sam doznao da se ta parcela prodaje i, evo, prošlo je vec pet godina a da zemlja još nije urbanizirana", izjavio je Vidoševic za naš list 2004.

U meduvremenu je parcela urbanizirana, no predsjednik HGK-a još nije poceo gradnju toliko željene obiteljske kuce. Preko Ureda za odnose s javnošcu HGK-a porucio nam je da trenutno ceka izradu Detaljnog plana uredenja (DPU), nakon cega bi napokon pristupio gradevinskim poslovima. No, u meduvremenu je izgubio pocetni entuzijazam o obiteljskom preseljenju, kazavši da ne predvida selidbu u blizinu Pule.


Podijeli: Facebook Twiter