Vidimo se u drugom krugu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Bez potrošene kune, bez infrastrukture u bipolarnoj Hrvatskoj nemam razloga biti nezadovoljan rezultatima istraživanja agencije Puls, prema kojima me kao predsjednickog kandidata podržava 6,9 posto biraca", rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Damir Kajin, saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a. Ohrabruje ga i to što je u anketi manje od 50 posto glasova iz Istre.

"Kad bih bio predsjednik Republike Hrvatske, znam da nikad, koliko se god trudio, ne bih bio predsjednik svih gradana jer znam da njih 10 posto uvijek ima svog predsjednika, svog boga i svoju ideologiju, a to je novac. Ostalih 90 posto, uglavnom sirotinje, kada se oslobodi ideoloških podjela, prije ce glasati za Kajina, nego bilo kojeg drugog kandidata. Vidimo se u drugom krugu", porucio je Kajin, koji se protivi izboru predsjednika države u Saboru, o cemu su ovih dana pisale neke novine. "Snaga aktualnog i buduceg predsjednika države nije u ogranicenim ustavnim ovlastima, vec u neposrednom legitimitetu", smatra.

Kajin se protivi da gradani Bosne i Hercegovine koji imaju prebivalište u BiH i hrvatsko državljanstvo glasaju u Hrvatskoj. Smatra da se time potkopava suverenitet BiH. Rekao je da ce ici u BiH, ali "ne zato što ocekujem njihove glasove, vec zato što ocekujem glasove gradana BiH koji su došli u Istru jer se nigdje ti ljudi nisu snašli kao ovdje u Istri".

Kratko se doticuci gospodarskog stanja u zemlji Kajin je rekao da ce Hrvatska, usprkos uspješnoj turistickoj sezoni, dno dotaknuti u prvoj polovici 2010., nakon predsjednickih izbora. U Istri, zbog turizma, ocekuje rast izvoznog gospodarstva na razini 2008. godine, no dio istarskog gospodarstva oslonjen na domace tržište dijelit ce sudbinu ostalih krajeva Hrvatske. Dodao je da se bez investicija - do kojih se može samo ako se popravi situacija na svjetskoj razini, a u Hrvatskoj iskorijeni korupcija - Hrvatska nece pokrenuti.


Podijeli: Facebook Twiter