Vidi se vrijednost Barbarige i Dragonere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Konacno se vidi je li potez Grada Vodnjana i Istarske županije bio dobar. Sada konacno možemo razgovarati o pravim omjerima vrijednosti", kazao je na konferenciji za novinare predsjednik Ladonje Plinio Cuccurin na naš upit da komentira vijest da je "kralj kroma" Danko Koncar kupio projekt Barbariga i Dragonera za 51 milijun eura.

Podrucje uz more izmedu Peroja i Barbarige prije deset godina je tadašnja IDS-a garnitura u Vodnjanu prodala za svega 6,61 eura po cetvornome metru - da bi je sada Koncar preko svoje tvrtke Kermas Holding kupio sedam puta skuplje. Još uvijek traje sudenje protiv tih vodnjanskih celnika zbog nezakonite prodaje tada opcinskog poljoprivrednog zemljišta, koje je odmah po prodaji tvrtkama iza kojih je stajala Hypo banka bilo urbanizirano.



"Vjerujem da ce gradani Vodnjana i Istre sada znaju valorizirati što znaci dizati ruku za urbanizaciju poljoprivrednog zemljišta te znaju jako dobro koliko su novaca od toga dobili", dodao je Cuccurin.

Govoreci o pulskom brodogradilištu, istaknuo je da ce u ponedjeljak vijecnici Ladonje uputiti županijskoj Skupštini prijedlog zakljucka na temu Uljanika te traže da se najzad otvori rasprava o ovom iznimno važnom pitanju.

"Ne smijemo dozvoliti narušavanje poslovanja ili dovodenje u pitanje opstanak ovog gospodarskog subjekta koji zapošljava gotovo 3.000 ljudi, a indirektno osigurava egzistenciju za desetke tisuca gradana Istre", kazao je Cuccurin. Dodaje da je potrebno reagirati prije no što se zatore poglavlja u pregovorima s EU koja se ticu  brodogradevne industrije.

Za situaciju u kojoj vec šest mjeseci stotinjak radnika TESU-a nije dobilo place odgovornost, prema mišljenju Cuccurina, snosi iskljucivo država.


Podijeli: Facebook Twiter