Videoigra Asteroids postaje film

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Asteroids je stara i nekad vrlo popularna videoigra za arkadne uredaje i kompjutere. Cetiri filmska studija borila su se za prava na tu Atarijevu igricu i na koncu je najviše srece imao Universal Studios, prenosi Reuters. Scenarij ce napisati Matthew Lopez.

Igra je izvorno programirana 1979., a rijec je o krajnje jednostavnoj pucackoj igri u kojoj igrac kontrolira trokutasti svemirski brod. Upravljajuci njime, on puca i uništava asteroide, koji dolaze u valovima, prije nego što unište brod, a kao dodatna smetala pojavljuju se leteci tanjuri.

Igra je to koja nema nikakvog prethodnog scenarija, nema ni objašnjenja što ili koga taj svemirski brod predstavlja, vec je jednostavno radena za zabavu, bez likova, bez spektakularne grafike, suvišnih uvoda i otkrivanja nekog naknadnog smisla u vrijeme kada su videoigre tek trebale doživjeti svoj proboj na široko tržište.

Zato ce scenarist Lopez morati osmisliti pricu za film, a Universalu ionako takvi projekti nisu strani. Lopez vec radi na nekim filmovima poput "Carobnjakovog šegrta", u kojem ce glavnu ulogu igrati Nicolas Cage.


Podijeli: Facebook Twiter