VIDEO: Željeznicka nesreca u Rijeci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U teškoj željeznickoj nesreci koja se dogodila oko tri sata u subotu, nadomak kolodvora Sušak-Pecine, u razini garaže trgovackog centra Tower, prilikom iskakanja kompozicije teretnog vlaka gotovo 16 vagona je u potpunosti uništeno.

Sreca u nesreci, samo su lakše ozlijedena dvojica djelatnika Hrvatskih željeznica, strojovoda i njegov pomocnik, koji su u trenutku nemoci zaustavljanja kompozicije, u posljednjem trenutku iskocili iz lokomotive. Prilikom iskakanja vagona iz tracnica lakše je ozlijedeno i dvoje mladih koje je sjedilo na klupi nadomak Towera, i to kamenim krhotinama. No, materijalna šteta prouzrocena ovom velikom željeznickom tragedijom bit ce zasigurno ogromna.



Što se tocno dogodilo, predmet je opsežne policijske istrage, kao i clanova formiranog povjerenstva od strane Hrvatskih željeznica koji su o nesreci odmah obaviješteni i stigli u Rijeku tijekom jutarnjih sati.

Vlak se kretao iz smjera Zagreba, odnosno Moravica, prema Rijeci, tocnije rijeckoj luci gdje su kontejneri trebali biti iskrcani. U blagoj nizbrdici, kada se prakticki izlazi iz smjera Drage, vlak je prema svemu sudeci dobio na brzini, ali se kompozicija nije mogla zaustaviti.



Kako je vlak sve više dobivao na ubrzanju, sreca u nesreci je prebacivanje kompozicije na sporedni kolosijek na vrijeme, cime se izbjegla tragedija koja se mogla brojati u ljudskim žrtvama. Sreca je i što se nesreca dogodila u nocnim satima kada je daleko manji promet.

Prizor uništenih vagona budi vrlo neugodne emocije, to je hrpa smrvljenih kontejnera, iz dva se prosuo teret, rijec je o sirovini neugodnog mirisa, najvjerojatnije rijec je o koštanom brašnu. Kao da su od papira, smrskani su teški i po 15 tona željezni nosaci kontejnera, sve je to pretvoreno u gomilu željeza. Šteta se tek zbraja, popis oštecenja raste iz sata u sat.


Podijeli: Facebook Twiter