VIDEO: Vraca se Sanader

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pocasni predsjednik HDZ-a dr. Ivo Sanader u nedjelju je, u pratnji 15-ak HDZ-ovih saborskih zastupnika, najavio jaci angažman u stranci, ocijenivši da je deficit u vodenju središnjih tijela stranke razlog lošem izbornom rezultatu HDZ-ova predsjednickog kandidata dr. Andrije Hebranga.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare u središnjici stranke Hebrangov izborni rezultat nazvao je najgorim rezultatom HDZ-a na nacionalnoj razini u povijesti. "Odgovornost za to nije samo na kandidatu, nego i slika nesnalaženja u vodenju stranke", rekao je Sanader.

Odbacio je tumacenja da je rijec o slabljenju predsjednice HDZ-a, Jadranke Kosor, isticuci da se radi o jacanju HDZ-a. Istaknuo je da podržava rad Vlade, u kojem prepoznaje "provodenje politike zacrtane prije izbora 2007.", no izrazio je nezadovoljstvo nedovoljno cestim sastancima središnjih tijela HDZ-a, koja stranku vode izmedu dvaju Sabora, a u kojima i sam ima pravo glasa.



"Svoju statutarnu odluku o pocasnom predsjedniku do kraja cu aktivirati", rekao je ne pojasnivši što to zapravo znaci.

Kazao je i da se stranka mora ocitovati o važnim politickim pitanjima, pa tako od Predsjedništva HDZ-a ocekuje da zauzme stajalište o predsjednickim izborima odnosno kandidatima. Demantirao je da na daljinski upravlja nezavisnim predsjednickim kandidatom Milanom Bandicem.

Na novinarsko pitanje hoce li se vratiti u Sabor, bio je tajnovit: "Znate da po zakonu moj moratorij traje do 15. sijecnja. Nakon toga se može sve dogoditi".



Sanader se dotaknuo i afere o Hypo banci. Tvrdi da on nema nikakve veze s prodajom te banke BLB-u. Upitan zašto je napao WAZ, nije želio odgovoriti, pravdajuci se da o svojim poslovnim odnosima ne želi pricati i da to nije tema konferencije.

Novinari su bivšeg premijera pitali namjerava li se opet kandidirati za predsjednika HDZ-a. Tvrdi da o tome za sada ne razmišlja te da ga pad popularnosti ne zabrinjava.

"Nisam ja nepopularan", rekao je pocasni predsjednik HDZ-a, koji se nakon bijega sa svih funkcija prvi put pojavio pred novinarima.


Podijeli: Facebook Twiter