VIDEO: Uzgaja srcolike jagode

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Australski poduzetnik iskoristit ce praznik zaljubljenih za popravljanje poslovne bilance jer proizvodi jagode u obliku srca, koje ce bez sumnje biti pravi hit. Poduzetnik iz Tasmanije, 22-godišnji Josh Engwerda svojim posebnim jagodama dao je i neobicno ime – Seduberries.

Ovaj diplomirani inženjer i trgovac pobijedio je na natjecaju koji mu je omogucio da na godinu dana pretvori nekorišteni kiosk u centru Melbourna u malu trgovinu. Engwerda je na ideju da napravi jagode u obliku srca došao prije 18 mjeseci nakon što je ponovno naletio na tekst o kockastim japanskim lubenicama, koje su se prodavale po cijeni od 115-233 dolara po komadu.



''Razmišljao sam što bi mogao napraviti sa svojim jagodama i pokušao sam dobiti oblik srca kako bi razveselio djevojku'', prica on.

S obzirom da se to pokazalo kao dobar potez krenuo je razvijati posao. Plasticni kalupi u kojma jagode sazrijevaju pokazali su se jako korisni jer cuvaju plod od nametnika pa su i pesticidi nepotrebni. Šest ventilacijskih otvora na kalupu sprjecava pak razvoj gljivica.


Podijeli: Facebook Twiter