VIDEO: Uhvacena Chupacabra?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Teksaški gradic Blanco ovih je dana poprište vrlo cudnih glasina i zbrke, a u medije je dospio nakon što je preparator Jerry Ayer objelodanio da su uspjeli uhvatiti neobicnu životinju kakvu do sada još nisu vidjeli.



"Jedan moj ucenik cuo je neko komešanje oko kuce pa je posumnjao da se u hambar zavukla neka životinja. Zato je stavio otrov oko ulaza, a sljedeci dan su našli ovo", izjavio je Ayer pokazujuci novinarima smrznutu lešinu necega što izgleda kao pas sive kože, bez dlake. Ovo je prvi uhvaceni primjerak u Blancu u kojem se vec duže vrijeme prijavljuju videnja zastrašujucih životinja koje ne podsjecaju ni na što nastanjeno u Teksasu. Ayer, koji se prepariranjem životinja bavi vec 10 godina, rekao je da nikada do sada nije vidio ništa slicno te da to bice podsjeca na mitsku Chupacabru.

Chupacabra je inace misteriozno bice karakteristicno za pucke predaje i urbane legende Južne Amerike, a njeno ime na španjolskom znaci "sisac koza". "Prednje noge su joj malo duže nego kod kojota, jako su nepravilne i nisam do sada vidio da neka životinja ima ili takve udove ili takvu kožu. Ne znam o cemu se radi, ali definitivno cu je sacuvati u svojoj kolekciji. Vec sada privlaci velik broj posjetitelja", izjavio je Ayer.

Slicnu je životinju na drugom kraju Teksasa krajem 2007. uhvatila Phylis Canion, koja se godinama bavi iskljucivo lovom, no ona nije željela podleci medijskom senzacionalizmu te je isticala da se definitivno radi o mješavini cak triju vrsta životinja koju možemo i ne moramo zvati Chupacabra.

Vijest o pronalasku životinje nepoznate vrste u Zenici uznemirila je 2001. bosanskohercegovacku javnost. Životinja je pronadena blizu šahta, imala je tamnosivu kožu bez dlaka po tijelu, a veterinari su kasnije detaljnim pregledom zakljucili da se radi samo o oguljenoj kuni zlatici. Naravno, dan-danas postoje osobe koje nisu povjerovale u takvo službeno objašnjenje.


Podijeli: Facebook Twiter