VIDEO: Ubojica bijelac sitnije grade i duge kose

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bugarske su vlasti u cetvrtak službeno objavile da je bombaš samoubojica ubio osam osoba u autobusu u zracnoj luci u bugarskom ljetovalištu Burgasu. Radi se izraelskim turistima koji su tek stigli na ljetovanje, bugarskom vozacu autobusa te bombašu samoubojici koji je u zracnoj luci snimljen nadzornom kamerom, ali ni po cemu nije odavao dojam sumnjive osobe.

Na videosnimci koju su bugarske vlasti objavile vidi se muškarac kako hoda amo-tamo u cekaonici zracne luke: rijec je o mladicu sitnije grade, bijelcu, duge kose do ramena. Odjeven je u plavu košulju kratkih rukava, plavu sportsku kapu, majicu, bijele carape i tenisice. Šetao je cekaonicom s velikim crnim ruksakom i laptopom.

"Rijec je o osobi koja nicim ne može privuci pozornost više nego ikoji drugi turist. Muškarcu je oko 36 godina. Imamo njegove otiske, rekao je u cetvrtak bugarski ministar unutarnjih poslova Cvetan Cvetanov, na konferenciji za novinare održanoj na mjestu dogadaja, u zracnoj luci u Burgasu, prenijela je Hina Reutersov izvještaj. Ministar je dodao da se trenutacno radi DNK analiza.

Izraelski ministar obrane Ehud Barak kaže da su napad izvali pripadnici Hezbolaha. "Osobe koje su neposredno ukljucene u izvedbu atentata su pripadnici Hezbolaha koji, naravno, imaju potporu Irana", izjavio je on za bugarski radio.

Iran oštro osuduje svaki teroristicki cin, rekao je u cetvrtak glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova u vezi sa samoubilackim protuizraelskim napadom u Bugarskoj, za koji je Izrael optužio Iran i libanonski šijitski Hezbolah.

- Iranska Islamska Republika, najveca žrtva terorizma, smatra da je ugrožavanje života nedužih ljudi (...) nehuman cin i oštro ga osuduje, rekao je Ramin Mehmanparast, a prenijela je iranska televizija na arapskom Al Alam.

- Cionisticki režim, koji je odgovoran za teroristicke napade u Libanonu i Palestini te na iranske nuklearne znanstvenike, spremno i bez razloga optužuje druge zemlje da bi prikrio vlastitu teroristicku narav, optužio je Mehmanparast. (J. VUKUŠIC/NL, Hina, foto: Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter