VIDEO: U spotu Radio Aktiva i prosvjedi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulska grupa Radio Aktiv snimila je spot za pjesmu "Pravda" koji, medu ostalim, sadrži i kadrove s aktualnih prosvjednih skupova. Spot je sniman u Puli (Riva, brodogradilište, tržnica, Kaštijun), Zagrebu i Rijeci gdje trenutno žive, rade i studiraju clanovi Radio Aktiva, a može se pogledati na YouTubeu.

Prvi je to spot ovog mladog i angažiranog ska/reggae benda koji djeluje godinu i pol dana i koji je dosad odsvirao 30-ak koncerata diljem Hrvatske, nedavno i s Gustafima u zagrebackoj Tvornici. U pjesmama prevladavaju društvene angažirane teme.

- "Pravda" je pjesma koju sam napisao kao osvrt na ono što me okružuje, ono što svakodnevno mogu cuti i vidjeti. Buduci da je pjesma tehnicki minimalisticka i jednostavna, a zapravo melankolicna i crna, takav je trebao biti i spot, kaže tekstopisac, bubnjar i osnivac Radio Aktiva Korado Vidulin.

Spot je koncipirao i snimio istomišljenik, prijatelj i povremena desna ruka benda Luka Žuljevic.
- Spot oslikava ono što možda i ne želimo vidjeti, ali to je ono što nas okružuje i što moramo vidjeti. Iskoristili smo priliku da i slikom potkrijepimo ideju koju guramo. U ovom slucaju željeli smo oslikati pricu oko koje se vrti "Pravda".

To je problem našeg društva - uvijek stradaju oni koji ne bi trebali, pravde nema na vidiku, svi smo toga svjesni, ali ništa ne poduzimamo, kaže Vidulin. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter