VIDEO: U Rijeci eksplodirao automobil

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu u 10.45 sati od eksplozije automobila zatresla se cijela Fiumara i Mrtvi kanal u Rijeci, a zatim je iz peugeot partnera doslovce iz sjedišta izbacen u zrak njegov vozac i pao na suprotnu kolnicku traku. Iz automobila je suknuo gusti crni dim, sve je zanijemilo u Cindricevoj ulici, na samom izlazu s Delte.

S teškim ozljedama i opekotinama u bolnicu je žurno prevezen nastradali vozac Ernin Simcic (41) iz Rijeke, no iz bolnice je oko 15.30 sati stigla tužna vijest, podlegao je mnogobrojenim ozljedama.

A prema prvim informacijama, rijec je o eksploziji jedne boce acetilena, koju je nesretni vozac prevozio u peugeot partneru zajedno s bocom dušika. Prema neslužbenim informacijama, Ernin Sincic monter klima iz tvrtke AVE - tehnika, prevozio je boce zbog potrebe posla.

Što je uzrokovalo zapaljenje iskre acetilena, najopasnijeg tehnickog plina koji mnogobrojni koriste za varenje tek ce utvrditi policija.

Nekolko je okolnih parkiranih automobila ošteceno, rijec je o onima koji su se našli najbliže ekploziji kada su prštali dijelovi na sve strane. Tragedija je mogla biti daleko vecih razmjera s obzirom da mnoštvo pješaka dnevno prolazi tim mjestom te da se autobusni terminal za prigradski prijevoz nalazi pedesetak metara od mjesta eksplozije.


Podijeli: Facebook Twiter