VIDEO: U neredima ubijen navijac Sarajeva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Navijac nogometnog kluba Sarajevo ubijen je u nedjelju u sukobima s policijom i navijacima u Širokom Brijegu, potvrdio je za Hinu glasnogovornik MUP-a Županije zapadnohercegovacke Damir Cutura. "Navijac iz Sarajeva Vedran Puljic smrtno je stradao od ozljeda zadobivenih od oštroga predmeta", rekao je Cutura. Odbacio je neslužbene tvrdnje da je 24-godišnji mladic ubijen iz vatrenoga oružja o cemu se nagadalo."O tome što je prouzrocilo smrt moci cemo reci tek nakon obdukcije, no nije ubijen iz vatrenog oružja", rekao je.

Dodao je kako je ozlijedeno više desetaka navijaca i policajaca u pravoj drami koja se odvijala u tome gradu tijekom poslijepodneva uoci nogometnog susreta koji zbog incidenata uopce nije održan. Više je osoba privedeno, a policija provodi istragu, dodao je. Epilog izgreda je i izgoreno policijsko vozilo, razbijeni izlozi, te prozori na obiteljskim kucama.

Ocevici iz Širokog Brijega tvrde da je poveca skupina navijaca Sarajeva cim je izašla iz autobusa pocela bacati kamenje i premlacivati slucajne prolaznike nedaleko od stadiona Pecara gdje se trebao igrati nogometni susret. Susret je osiguravao vrlo mali broj policajaca buduci da je najveci broj policajaca iz Širokog Brijega i okolnih opcina bio prebacen u Mostar gdje se takoder igrala utakmica visokog rizika izmedu Zrinjskog i Veleža, koja je ranijih godina bila obilježena medunacionalnim sukobima Hrvata i Bošnjaka.

Umjesto u Mostaru, ovi izgredi kulminirali su u Širokom Brijegu. Huligani su zapalili i jedno policijsko vozilo u Širokom Brijegu te su se raširili po gradu napadajuci više civila. U tome trenutku došlo je do otvorenog sukoba navijaca Sarajeva i Širokog Brijega koji su se sa stadiona uputili prema gradu kada su culi da se dogadaju neredi. U opcem metežu jedna je osoba po rijecima ocevidaca otišla po kalašnjikov i ispalila rafal u zrak. No ni to nije sprijecilo nastavak sukoba navijackih skupina. Još uvijek nije poznato tko, ali netko je iz mase pucao na navijace. Prema jednoj varijanti bili su to policajci, a po drugoj civili koji su oteli oružje policiji.

Situacija se primirila kada je angažirana jedna postrojba specijalne policije. Tada su se navijacke skupine uspjele razdvojiti. U širokobriješki Dom zdravlja se tijekom poslijepodneva prijavilo više desetina osoba tražeci pomoc. Velik broj ozlijedenih prebacen je i u Mostar na odjel Urgentne medicine, tvrde lokalni mediji u Mostaru.


Podijeli: Facebook Twiter