VIDEO: Tucnjava policije i Torcide u Žilini, 200 privedenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Navijaci Hajduka priuštili su hrvatskom nogometu novu pljusku na medunarodnoj sceni.

Petstotinjak pripadnika Torcide je, unatoc zabrani UEFA-e i jasnoj poruci celnika Žiline da ih nece pustiti na tribine svojeg stadiona, doputovalo u Slovacku i zaposjelo mjesni trg. Nakon toga gostujuci navijaci su dva sata prije pocetka utakmice krenuli prema stadionu, no u tome su ih sprijecile snage specijalne policije.

Dio navijaca pokušao je uvjeriti policiju da imaju ulaznice koje su kupili u Žilini, a ne preko Hajduka, no policijske snage su poucene Dinamovim primjerom iz Salzburga (gdje je unatoc zabrani bilo Dinamovih navijaca) imale jasnu zapovijed UEFA-inog povjerenika za sigurnost Nijemca Michaela Kuchenbeckera da ne puštaju Torcidu na tribine.

Kada je navijacima Hajduka postalo jasno da nece moci uci na stadion, nastao je kaos. U sukobu policije i navijaca, koji se vodio se po ulicama Žiline, nisu se birala sredstva. Stradalo je mnoštvo automobila, izloga, a navodno je policija koristila i gumene metke.

Reakcija policije bila je brutalna i ucinkovita. Nakon 15 minuta sukob je završen s 15 ozlijedenih i 200 uhicenih navijaca, potvrdilo je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI).

Hrvatsko veleposlanstvo ceka policijsko izvješce te istice da su dobiveni podaci zasad neslužbeni.

Inace, policija nije dozvoljavala ulaz na stadionu ni onim navijacima Hajduka koji su bez klupskih obilježja s urednom kupljenom kartom pokušavali uci na tribine. Uci se moglo samo s osobnom iskaznicom.

Šokantnu snimku sukoba Torcide i policije koji su snimili slovacki mediji pogledajte OVDJE.


Podijeli: Facebook Twiter