VIDEO: Šajeta obradio Thompsona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Open air Stand Up Cabaret Comedy Show« u režiji opatijskog showmana Dražena Turine Šajete sinoc je na Trsatskoj gradini izrodio novi »instant-hit« - obradu Thompsonove pjesme »Lijepa li si« pod imenom »Rijeko mila«. Prije ove verzije, Šajeta je istu pjesmu obradio i pod imenom »Herceg Istro lijepa li si«.

- Pa, poznato je da sam ja lokalni Thompson. On mi je u zadnje vrijeme »uzor«, stalno ga kopiram, našalio se Šajeta i objasnio kako je došlo do toga da pocne s obradivanjem Thompsonovih uspješnica.

- Prvi put, kad smo to svirali u Istri, to je bila zafrkancija. Mi na koncertima inace puno improviziramo, radimo razne obrade, nove verzije. Na tom koncertu, negdje kraj Umaga, s nama je svirao Zoki iz Lady Lune koji je predložio da izvedemo i nešto od Thompsona. Ja volim aktualne stvari, a u to vrijeme je bilo aktualno hoce li on nastupiti u Istri ili nece tako da smo odlucili »obraditi« tu njegovu poznatu stvar, ali kratko, u nekoliko stihova, objasnio je.

Buduci da, prema njegovim zapažanjima, ljudi na koncertima vole cuti pjesme u kojima se spominje ime njihovog mjesta, Šajeta je nakon uspješnog istarskog nastupa u gotovo svakom mjestu na kojem je pjevao izvodio nove, »prigodne« verzije pjesme »Lijepa li si«. No, za sinocnji se rijecki koncert nešto više potrudio i, umjesto par stihova, napisao cijelu, tj. gotovo cijelu pjesmu.

Na pitanje hoce li je dovršiti, Šajo kaže kako, što se toga tice, nije previše preambiciozan. Takoder, smatra da je »Lijepa li si« prenova pjesma da bi mu Thompson dozvolio njezinu obradu zbog cega je, sve i da želi, u dogledno vrijeme ne bi mogao diskografski objaviti. No, bez sumnje, uz pomoc YouTubea i izvodenja na koncertima, Šajetina ce »gradoljubna« pjesma sigurno doprijeti do publike. Sjetimo se samo Roberta Ferlina i njegove pjesme »Za Istru pronti«, obrade Thompsonove »Bojne Cavoglave« koja je u kratkom roku postala pravi hit na YouTubeu.


Podijeli: Facebook Twiter