VIDEO: Rusiju na Euroviziji predstavljaju bakice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na ovogodišnjoj Euroviziji u Azerbajdžanu Rusiju ce predstavljati skupina od šest bakica cija je pjesma odabrana kao najbolja medu 25 skladbi izvedenih na televizijskom natjecanju za pjesmu Eurovizije u Moskvi, prenosi britanski BBC.

Folk skupina Buranovskie Babuški (Bakice iz Buranova) iz Republike Udmurtije na istoku europske Rusije sudjelovat ce u prvom krugu natjecanja za pjesmu Eurovizije 22. svibnja.

Njihova pobjednicka pjesma pocinje kao tradicionalna narodna pjesma koja zatim prelazi u modernu glazbenu tocku s ponavljajucim refrenom "zabava za sve, zaplešite s nama".



Stihove su, pisane mješavinom engleskog i udmurtskog jezika, kažu, napisale same, a sav novac koji eventualno zarade svojom pjesmom planiraju uložiti u izgradnju crkve u Buranovu.

- Bakama ne trebaju slava ni bogatstvo, kazala je jedna od bakica za ruske novine Vesti. Izgradnja seoske crkve njihov je jedini cilj, napomenula je bakica, navedena samo kao baka Olga.

Skupina je u Rusiji postala poznata po svojim obradama klasika zabavne glazbe, medu kojima i skladbe "Yesterday" Beatlesa te "Hotel California" Eaglesa, koje pjevaju na udmurtskome, koji spada u skupinu finskih jezika.

Godine 2010. bakice su osvojile trece mjesto na natjecanju za pjesmu Eurovizije svojom skladbom "Dlinaja-dlinaja beresta i kak sdelat' iz nejo aišon", što znaci "jako dugacka brezina kora i kako od nje naciniti šešir".


Podijeli: Facebook Twiter