VIDEO: Promocija Hrvatske u 150 tisuca slika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su prije pola godine objavili SlowCity Osijek Timelapse, osjecki kreativni dvojac Romulic-Stojcic nije mirovao, vec je po cijeloj državi skupljao probrane kadrove u timelapse tehnici.

Osjecki kreativci predstavili su svoj novi video Timelapse Croatia u kojem su prikazali prekrasne hrvatske krajolike. ranije su objavili vec nekoliko timelapse videa koji su ostavili mnoge bez daha, a za ovaj su snimili više od 700.000 fotografija, a njih 150.000 iskoristili su za video. Kako navode u opisu na kadrove su snimali u Osijeku, Višnjanu, Rovinju, Vrsar te na Hvaru, Plitvicama, Kornatima...



Timelapse tehnika posebna je po tome što se u odredenom vremenskom periodu snimi velik broj fotografija, obicno fotoaparatom koji je na pomicnoj mehanickoj glavi. Slike se potom spajaju u video.

Dražen Stojcic navodi Osijek online, rekao je da su on i Mario ovaj video odradili "za dušu" izmedu brojnih drugih projekata na kojima rade. Video je uredio Antun Balog, a u manje od pet minuta pruža pogled na prekrasne dijelove Hrvatske.

Kreatori videa rekli su: "Na ovaj video smo utrošili gotovo cijelu godinu, a za ovih nekoliko minuta videa bili su potrebni mjeseci i mjeseci rada te tisuce i tisuce fotografija. Zvuci smiješno, no to smo zaista tako radili."

Kadrove su posložili i objavili u video uratku koja na ovaj neobican nacin prikazuje ionako vec fantasticne krajolike! (GI)


Podijeli: Facebook Twiter