VIDEO Preminuo Robert Miles, DJ poznat po hitu "Children"

Strojevi su utihnuli (N. LAZAREVIĆ)
Strojevi su utihnuli (N. LAZAREVIĆ)

DJ Robert Miles, poznat po svom dance hitu iz 1995. "Children", umro je u dobi od 47 godina nakon kratke bolesti, javio je u srijedu BBC.

Talijanski glazbenik pravog imena Roberto Concina s tim je hitom bio broj jedan na glazbenim ljestvicama u 12 zemalja, a u Velikoj Britaniji je zauzeo drugo mjesto. Godine 1997. osvojio je Brit Award za najbolji međunarodni nastup.

Hit "Children" proglašen je jednom od najboljih dance pjesama svih vremena. Obožavatelje je osvojio i hitovima poput "One And One", "Freedom" i "Fable".

O smrti Roberta Milesa izvijestio je producent i njegov dugogodišnji prijatelj Joe T Vannelli, koji je napisao na Instagramu: "Rastužila me i ostavila u nevjerici tragična vijesti o smrti vrlo talentiranog umjetnika našeg vremena".

"Nedostajat će mi prepirke, kritike, prosudbe, ali posebice tvoj talent pronalaženja zvuka i melodija", napisao je Joe T Vanneli.

Miles je preminuo na Ibizi, a od njega su se već na društvenim mrežama oprostili brojni prijatelji i poznanici.

Pete Tong je napisao na Twitteru: "Ražalostio sam se kad sam čuo da je Robert Miles umro. RIP, hvala ti za glazbu.’

Pjevač Boy George je napisao "RIP Robert Miles. Jako tužna vijest!"

Miles se rodio u Švicarskoj 3. studenog 1969. godine, a roditelji su mu bili Talijani. Nakon što se probio hitom "Children" 1995., izdao je još pet albuma tijekom karijere a najveći uspjeh doživio je "Dreamland" izdan 1996. godine. Osnovao je i radio Open Lab, poznat po eksperimentalnoj glazbi.

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter