VIDEO "Pjesma o Istri” dobila i spot

Publika kraj Celebrity stagea (M. MIJOŠEK)
Publika kraj Celebrity stagea (M. MIJOŠEK)

Serđo Valić ovih je dana za svoj novi, nedavno izdani glazbeni uradak  “Pjesma o Istri” snimio i prateći video spot. Snimanje se odvijalo na nekoliko lokacija u Istri – Draguću, Roču, Pazinu, Gračišću, i Raklju sve do finala u pulskoj Areni, a  za snimanje je bila zadužena produkcija MedVid.

„Pjesma o Istri“, nastala je u suradnji s filipanskim kantadurom Denisom Dikovićem i obitelji Pernić, poznatim istarskim glazbenicima. Riječ je o antologijskoj pjesmi čiji tekst potpisuje Vladimir Nazor, a glazbu Ivan Matetić Ronjgov i koja je do sada doživjela puno obrada, a ova najnovija Valićeva, ujedno je i prva koja uključuje svih pet kitica originalne pjesme našeg poznatog književnika.

Kako je istaknuo Valić, uz Pernićeve svirke na svom istarskom instrumentariju (roženice, mih, trieština, bajs, bombardin, violin, klarinet i druge) i Dikovićev narodni, kantadurski tenor, koji pjeva na način kako su pjevali naši stari, najbolje su dočarali sliku Istre i ljubav prema njoj.  – Osim toga, u videospotu smo odabrali i puno lijepih djevojaka koje sviraju te istarske narodne instrumente, te će uz unikatne vedute iz Istre i glazbu, pjesma zaista biti jedna lijepa vizualna i glazbena razglednica iz Istre za sva vremena, dodaje.

Emitiranje videospota će ovoga vikenda krenuti na Youtubeu i lokalnim televizijskim postajama, a uskoro i na nacionalnom CMC-u. 


Podijeli: Facebook Twiter