VIDEO: Pet zvjezdica za Yetija 

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Yeti, najmladi  clan u modelskoj liniji Škode osvojio je maksimalnih pet zvjezdica na novom, strožem Euro NCAP (New Car Assessment Programme) crash testu. Osim zaštite odraslih putnika, na ukupnu ocjenu takoder su utjecali odlicna zaštita djece, zaštita pješaka te visoka razina aktivne sigurnosti.



Yeti je bio izvrstan i u "Whiplash testu",uvedenom od ove godine, kojim se provjerava stabilnost sjedala, a time i zaštita putnika od ozljeda vratne kralježnice u slucaju sudara straga. "Škoda je pokazala da jamci jednakovrijednu razinu zaštite putnika svih uzrasta u najrazlicitijim položajima sjedala", glasila je ocjena Euro NCAP-a.



Organizacija u svom objašnjenju osobito istice zaštitu koju pruža zracni jastuk za koljena. Yeti je inace moguce opremiti sa devet zracnih jastuka. Stoga u kategoriji zaštite putnika ovaj prostrani multitalent sa svojom iznimno stabilnom karoserijom ostvaruje izvrstan rezultat od 92 posto. Maksimalan broj bodova Yeti ostvaruje prilikom udarca o bocnu prepreku, zahvaljujuci optimalnoj zaštiti zracnim jastucima.

Aktivna sigurnost u novom Yetiju takoder je jedno od najvažnijih podrucja: kao što to zahtijeva Euro NCAP, kontrolna žaruljica za suvozacev zracni jastuk ne svijetli samo kad je on iskljucen. S oznakom "airbag on" ukazuje se prilikom pokretanja vozila na ukljuceni zracni jastuk. Yeti je serijski opremljen i ISOFIX sustavom za pricvršcivanje djecjih sjedalica na stražnjim sjedalima.



Osim zaštite putnika, a posebice djece, na visokoj razini je takoder zaštita pješaka. Branici, koji osiguravaju izvanrednu zaštitu pješaka, dobili su najviše ocjene.


Podijeli: Facebook Twiter