VIDEO: Offspring doveo Tvornicu do usijanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijernim nastupom nekad popularnog kalifornijskog punk rock benda The Offspring u subotu navecer otvorena je nova koncertna sezona zagrebacke Tvornice kulture. Dvadeset i pet godina nakon osnivanja americki punk rock bend u subotnju prohladnu vecer izazvao je poskakivanje žive na termometru - temperatura je bila dobrih dvadeset stupnjeva veca nego ona vani, a Tvornica je bila poput pres-lonca u kojem su se kuhali i bend i publika, no unatoc vrucini nastup Offspringa nadmašio je sva ocekivanja zagrebacke publike.

Fanovi iz cijele Europe došli su pogledati zadnji koncert na Starom kontinentu jer Dexter Holland, Noodles, Greg Kriesel i Pete Parada za listopad imaju zakazana još tri koncerta u Australiji kojima završavaju turneju zapocetu lani u lipnju.

Uz žestoku svirku benda od prve pjesme obožavatelji su pjevali s njima u glas. Lista pjesama nije bila nepoznanica jer grupa na cijeloj turneji "Shit Is Fucked Up" ima isti popis. Koncert je poceo sa "Stuff is Messed Up", slijedila je "Bad Habit", "Come out and play", "Gone away", "Why don't you get a job?", "Americana", "Pretty fly" te "Self esteem".

The Offspring ove godine slavi 25 godina postojanja, a vrhunac slave doživjeli su 1994. kad su izdali album "Smash" te tri godine kasnije s podjednako uspješnim "Americana". Prije pet godina trebali su nastupiti u Domu sportova, no zbog problema s papirima oprema im je ostala na slovensko-hrvatskoj granici.

Koncert su polusatnim blokom otvorili istarski pankeri Tito's bojsi. Izveli su nove stvari poput "Sašo policija", "Glupaca", ali i starije hitove poput "Istine", koju su posvetili Šeli i Tuni, što je izazvalo ovacije publike.


Podijeli: Facebook Twiter