VIDEO: Oakenfold i Coccoluto u Byblosu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovog ce tjedna diskoteka Byblos ugostiti dva jaka imena iz podrucja elektronske glazbe. Prvo ce u srijedu nastupiti talijanski DJ Claudio Coccoluto. Svoju karijeru zapoceo je sredinom osamdesetih godina, a vecinom miksa tribal, underground i electro glazbu. Njegov posljednji album "Imusicselection5 - Vynil Heart" izašao je prošle godine.

Samo dva dana poslije, u petak, Byblos ce ugostiti Paula Oakenfolda kojeg ne treba posebno predstavljati. Rijec je o svjetski poznatom trance DJ-u koji je ove godine izdao svoj treci album "Pop Killer". Jedan od njegovih najpoznatijih mikseva zasigurno je "Ye' ke' Ye' ke", što je ujedno naziv pjesme koje u originalu izvodi africki glazbenik Mory Kante.

Iako je Oakenfold prvenstveno trance DJ, na svojim partyjima miksa house i techno takoder. Svoju karijeru zapoceo je kasnih sedamdesetih godina nastupajuci u engleskim klubovima. Proboj na svjetsku scenu, Oakenfold je zapoceo 1985. kada je nastupio u poznatom klubu "Amnesia" na Ibizi te tako postao poznat po svom karakteristicnom trance zvuku.


Podijeli: Facebook Twiter