VIDEO: Novi Porsche Cayenne u akciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porsche je odlucio baciti karte na stol i pokazati fotografije i video novog Cayennea ni 24 sata otkako su fotografije niske kvalitete osvanule na internetu.

Novi Cayenne porastao je tri centimetra u dužinu, dok mu je meduosovinski razmak proširen za dva i pol centimetra. Visina i širina ostale su neizmijenjene, no zato je masa snižena za gotovo 200 kilograma.



Novi Cayenne vizualno se poistovjetio sa sestrinskim modelom Panamerom, što se posebice ocituje u izgledu svjetlosnog sklopovlja sprijeda i straga, kao i dizajnu interijera.

Najveca novost ipak je hibridni sustav koji bi Cayenne trebao uciniti, premda može zvucati paradoksalno - jednim od najštedljivijih i ekološki najprihvatljivijih SUV-ova.



Trolitreni benzinski V6 razvija 333 KS i uparen je s elektricnim motorom snage 47 Ks za ukupno 380 KS i 680 Nm okretnog momenta. Porsche tvrdi da do brzine od 60 km/h Cayenne Hybrid S može ubrzavati iskljucivo elektricni motor, dok se benzinski V6 može i potpuno iskljuciti pri održavanju brzina do 160 km/h. Službeni podaci o potrošnji zasad nisu objavljeni.



Ostatak ponude pogonskih agregata cine 300 KS snažan benzinski V6 te 400 i 500 KS snažni atmosferski i biturbopunjeni 4,8-litreni V8 iz Panamere.

Više informacija bit ce dostupno nakon svjetske premijere automobila na autosalonu u Ženevi iduci tjedan.


Podijeli: Facebook Twiter