VIDEO: Natjecanje pasa surfera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na kalifornijskoj plaži Imperial Beach održano je godišnje natjecanje pasa u surfanju, poznato i kao Natjecanje pasa Loews Coronado Bay Resorta. Pobjednica u kategoriji malih pasa bila je Abbie Girl.

Stotine gledatelja došle su na šesto godišnje natjecanje pasa u surfanju na kalifornijsku plažu Imperial Beach. Ponosni vlasnici 50 pasa koji su sudjelovali u ovom neobicnom natjecanju nadali su se pobjedi, no samo najbolji u nekoliko kategorija dobili su specijalni paket za odmor u rezortu Loews Coronado Bay.



Sav prihod sakupljen od natjecanja otišao je u dobrotvorne svrhe - internetskom forumu DonorsChoose.org koji skuplja novac za javne škole San Diega.

Psi se natjecu u desetominutnim pokušajima da ulove barem dva vala, a kategorije u kojima se natjecu su mali psi, veliki psi te timovi pasa. Suci gledaju s koliko samopouzdanja psi surfaju, koliko dugo su bili na valu te njihov modni stil.

Ovogodišnja pobjednica natjecanja u kategoriji malih pasa bila je Abbie Girl vlasnika Michaela Uya koja je takoder osvojila i trece mjesto u kategoriji timova, a u natjecanju je prvi put sudjelovala prije cetiri godine.


Podijeli: Facebook Twiter