VIDEO: Napadnut Silvio Berlusconi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Talijanski premijer Silvio Berlusconi kasno popodne ranjen je na trgu Duomo u središtu Milana nakon što ga je 40-godišnjak pogodio metalnim predmetom u lice. Berlusconi je bio tek sišao s govornice i nalazio se medu stranackim simpatizerima kada ga je izvjesni Massimo Tartaglia udario tupim predmetom, najvjerojatnije malim metalnim suvenirom u obliku milanske katedrale.



Premijer je poceo krvariti i odveden je u milansku bolnicu San Raffaele na previjanje, dok je napadaca kordon policajaca u civilu obranio od pokušaja lincovanja i sproveo u policijsku postaju. Vijest se nekoliko minuta nakon dogadaja našla na svim dnevnicima, a jedna je TV ekipa snimila napad.

Talijanska agencija Ansa objavila je sliku premijera krvavog lica te prve izjave politicara. Berlusconi je došao na Duomo da bi podržao kampanju uclanjenja u stranku PDL (Stranka slobode) i tijekom govora bio je na meti oštrih verbalnih napada dijela publike kojem je pripadao i Tartaglia.



Lideri stranaka desnog centra izjavili su da se radi o teroristickom aktu koji slijedi nakon oštrih verbalnih napada na premijera. Napad je osudio i celnik opozicije Pierluigi Bersani te ostali pripadnici opozicijskih stranaka, no ovim je napadom politicka situacija u Italiji dodatno uzdrmana i zagrijana.

Prema zadnjim vijestima, Berlusconiju su nanesene  teže ozlijede na licu, a izgleda da je izgubio i dva zuba, no svo je vrijeme ostao pri svijesti. Tijekom veceri doznalo se i da je Massimo Tartaglia pacijent milanske psihijatrijske bolnice gdje se vec 10 godina lijeci.


Podijeli: Facebook Twiter