Video i tekst, pokret i zvuk

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premda posljednje veceri nije bio toliko posjecen, ovogodišnji Festival plesa i neverbalnog kazališta u Svetvincentu završio je na najbolji moguci nacin - uz raznolik i zanimljiv program.

Sve je pocelo predstavljanjem knjige o cuvenoj balerini rodom iz Vižinade Carlotti Grisi "Prva Giselle", o cemu je govorila Maja ?urinovic, a predstavljanje je bilo upotpunjeno videoisjeccima iz bijelog baleta "Giselle".

Vrhunac veceri bila je izvedba Anne Schmit u predstavi Henrika Kaalunda "DreaMe" (Njemacka), gdje je jedna plesacica na sceni izvela predstavu koja nije bila (samo) u znaku plesa i neverbalnog kazališta, nego i prave glume, pjevanja, zabavljanja.

Anne Schmidt je pokazala neosporan talent, moc i vještinu preobrazbe, gipkost, izniman ritam i melodioznost, kao i vrlo dobar glas.

Ove godine prvi su put predstave izvodene i u novotvorenom Art centru, zametku buduceg Mediteranskog plesnog centra.

Program je završen uz Šikuti Machine i njihovu umjetnicku instalaciju "Makinario", u koju su ukljucili pecenje te degustaciju pilecih bataka na roštilju, što je posebno razveselilo publiku.

"Makinario" predstavlja sve poljoprivredne strojeve koji se koriste za obradu zemlje, koji su u sklopu ove instalacije preseljeni u urbanu sredinu i popraceni videouratkom koji prikazuje radove na zemlji.


Podijeli: Facebook Twiter