VIDEO: Gospoda Murdoch junakinja dana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Wendi Deng (42), treca gospoda Murdoch, žena iz kineske srednje klase koja se udala za jednog od najmocnijih ljudi svijeta, javno je pokazala kako se stoji uza svog muškarca.

Diplomirana poduzetnica sa sveucilišta Yale, strastvena vježbacica joge i bivša zaposlenica News Corpa reagirala je brže nego itko, ukljucujuci i Murodchova sina Jamesa i zaštitare, kada je pri kraju saslušanja u britanskom parlamentu ljutiti muškarac pokušao na njezina supruga baciti tanjur pun pjene za brijanje. Lansirala se iz svoje stolice, jedan red iza Murdochove, i pljusnula napadaca u sceni koji su u izravnom prijenosu vidjeli milijuni gledatelja.

"To je naša Wendi", napisao je novinar Vanity Faira, autor Murdochove biografije. "Ona je sjajna, nevjerojatno puna energije i inteligencije", dodao je. Njezin potez izazvao je oduševljenje na Weibou, kineskoj inacici Twittera.

"Reagirala je superbrzo. Kada se ženiš, ženi Kineskinju. U opasnosti, ona ce reagirati", napisali su.

Wendi Deng, kci vlasnika manje tvornice iz Guangzhoua, upoznala je Murdocha 1998. kada je kao mlada poduzetnica dobila zadacu da bude njegova prevoditeljica tijekom posjeta Kini. Godinu kasnije Murdoch se razveo od svoje druge supruge i vjencao s Wendi. Imaju dvije kceri, Grace i Chloe. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter