VIDEO: Dvoboj dvojice celista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica mladih virtuoza violoncelista, Puljanin Stjepan Hauser i Dubrovcanin Luka Šulic, prošle su godine udružili snage i u Londonu zapoceli suradnju koja je rezultirala njihovim prvim spotom, obradom pjesme Michaela Jacksona "Smooth criminal".

Spot koji je snimljen u velikoj sali Doma Hrvatskih branitelja i kaficu Baboo u Puli prilicno je dinamican, a pjesma  nam u njihovoj obradi zvuci još žešce. Spot je u cetvrtak postavljen na YouTube, a zanimljivo je da je u samo jedan dan pogledan oko 15 tisuca puta.

Decki kažu da su jako ponosni na obradu, jer smatraju da je ona nešto novo i nesvakidašnje. Dodaju da obrada nije nimalo laka za izvodenje, a ponosni su i spotom koji se odlicno spaja sa pjesmom i docarava cijelu pricu, jer se u spotu prikazuje borba izmedu njih dvojice.

Spot je režirao Kristijan Burlovic uz tehnicku podršku Medvid produkcije. Kristijan Burlovic je i snimatelj uz Igora Burlovica, a montažerski posao napravio je Ivan Štifanic.



- Bilo je super i uzbudljivije nego što se vidi na spotu, pokušali smo se uživjeti u spot i tucu. Ekipa je bila sjajna pa im zahvaljujem, a i proteklo je u lijepoj atmosferi, ispricao nam je Hauser. Pojasnio nam je da se on i Luka u spotu u kaficu tuku radi cure i onda se ta borba nastavlja kroz duel violoncela, a da stvar bude još bolja, to se u spotu pojavljuje Lukina prava djevojka tako da se mogao uživjeti. Iako je izvrsno montiran, pa djeluje gotovo kao da je snimljen odjednom, na snimanje dvoboja u DHB-u potrošili su jedno cijelo poslijepodne.

Pored ovoga, Hauser i Šulic imaju još puno toga u planu te ce vjerojatno na proljece poceti snimati obrade nekih pjesama u verziji za dva cela.

- Želja nam je da s tim projektom napunimo arene i stadione, prica nam Hauser a mi ga podsjecamo da doista zapisujemo ovo što govori i da ce to biti objavljeno, no on podiže ulog: "Bilo bi dobro da netko uloži u naš projekt, a mi mu jamcimo spektakl i punu arenu. Voljeli bi angažirati bend i orkestar", ambiciozno i dosljedno porucuje mladi i uspješni glazbenik.

U meduvremenu, dok barem pulska Arena ne dode na red, Hauser snima CD s Damirom Urbanom, a dogovorio je i zajednicke studijske projekte s Edinom Karamazovim te Matijom Dedicem.


Podijeli: Facebook Twiter