VIDEO: Dvije tisuće motora protutnjale Pulom


Dugačka i šarolika povorka motora danas je još jednom razveselila mnoge Puljane i turiste koji su se poslijepodne zatekli na gradskim ulicama. U sklopu 19. Croatia Bike Weeka održan je veliki defile motora, na kojem je sudjelovalo oko dvije tisuće motorista iz Hrvatske i mnogih europskih zemalja.

Mnogobrojni su gledatelji na pločnicima, terasama i prozorima nestrpljivo čekali motoriste da se pojave, a u desetominutnom su defileu mogli vidjeti mnoge zanimljive motore, od choppera, oldtimera, onih s prikolicom, vespi, skutera, do krosera ili "bijesnih" jurilica koje su glasno brujale Pulom.

Na čelu bikerske kolone, koja je prema riječima organizatora bila dugačka oko četiri kilometra, bio je pulski general koji se vozio u prikolici oldtimera. Na nekim su motorima bile i cijele obitelji, a u defileu su bila i tri "fićeka".

Kolona je oduševila sve gledatelje, posebice djecu koja su s oduševljenjem mahala motoristima, a oni su im uzvraćali trubljenjem i dodavanjem gasa.

Sudionici bikerskog susreta s Monumenata su krenuli točno u 16 sati te su se uz pratnju policije, koja je zaustavljala i regulirala promet, provozali cijelom Pulom, rutom Creska - 119. brigade - Riva - Flaciusova - Leharova - Arsenalska - Jeretova - Stoja - Lungomare - Veruda - Tommasinijeva - Arsenalska - Dobrilina - Laginjina - Giardini - Istarska - 43. istarske divizije - Cesta prekomorskih brigada.

Nakon impozantnog defilea motoristi su se na svojim ljubimcima vratili na Monumente, gdje su se održale razne motoigre i zanimljivi sadržaji. (A. ŠIMIĆ, snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter