VIDEO: Dovršetak priprema za koncerte U2

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pripreme za dva koncerta legendarnih irskih rokera U2 u punom su jeku, a pozornica dizajnirana za sve vremenske uvjete bit ce gotova i prije nego li je planirano.

"Pozornica je dizajnirana za sunce ili kišu, ali i za vrlo jak vjetar. Videoekrani su nepropusni, kao i zvucnici, tako da garantiraju show na koji smo ponosni", rekao je izvršni direktor Live Nationa Craig Ewans koji je na jucer održanoj presici govorio u ime benda. Producentica cijelog dogadanja, Martina Pogarcic iz Lupa Promotiona, naglasila je da su s radovima i uranili.

"Sve je proteklo fantasticno, cak smo i uranili, pa cemo moci prospavati jednu noc", pohvalila se Pogarcic.

"Težina iznad cijele pozornice je 180 tona i da se ona spusti s cetiri noge koje ju drže, pozornica bi propala. Cilj je da svi obožavatelji imaju isto iskustvo i napravljena je iskljucivo za ovaj show, da zvuk ne bi bio glasan, nego cist", saznajemo od Ewansa.

Nedjelja donosi 40 tisuca stranaca u metropolu koji su bukirali sve raspoložive hotelske kapacitete. Bend dolazi na dan koncerta, i to avionom, a direktor Lupa Promotiona Vladimir Ivankovic rekao je da je do sada prodano 120 tisuca karata pa ce stoga u Zagrebu vladati i posebna regulacija prometa.

"Policajci ce po procjeni preusmjeravati promet, a sa ZET-om su dogovorene pojacane tramvajske linije prema Maksimiru, posebice iz smjera Novog Zagreba jer ce kod Velesajma biti parkirano 100 autobusa koji publiku dovoze iz cijele Europe. Kvaternikov trg bit ce zatvoren i od tamo ce se laganom šetnjom moci za 10 do 15 minuta doci do Maksimira", zakljucio je Ivankovic.


Podijeli: Facebook Twiter